Opštinama radnici za brže ozakonjenje objekata

Do kraja januara, 130 gradova i opština u Srbiji zaposliće 889 novih radnika koji će biti isključivo angažovani u bržem sprovođenju Zakona o ozakonjenju objekata, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. To je, kako se navodi, oko 85 odsto ukupnog broja od 1.046 pravnika, arhitekata i građevinskih inženjera potrebnih za poslove ozakonjenja. Prvi zadatak opština biće da, sa povećanim brojem zaposlenih, u najkraćem roku okončaju popis nelegalno izgrađenih objekata.

Novi radnici angažuju se isključivo uz saglasnost Komisije Vlade Republike Srbije, a Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture preporučilo je lokalnim samoupravama da prednost pri zapošljavaju imaju nezaposleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ministarstvo je svakoj opštini odredilo kvotu koliko rešenja nedeljno i mesečno treba da donese i kontrolisaće rezultate, navodi se u saopštenju.

Zakon o ozakonjenju objekata primenjuje se u Srbiji od kraja 2015. godine, a do danas je doneto oko 40 hiljada rešenja i popisano je malo više od pola miliona objekata. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *