MAJDANPEK – Pored Rešenja o davanju u zakup 217 metara kvadratnih  građevinskog zemljišta u Majdanpeku, za izgradnju objekta za samouslužno i beskontaktno pranje vozila, Opštinsko veće Majdanpek usvojilo je i Odluku o pokretanju postupka otuđenja 12.650 metara kvadratnih građevinskog zemljišta, na području Klokočevca za potrebe izgradnje Centra za proizvodnju drvne sečke.

Osnovni razlog za donošenje ove Odluke je promena u delu površine katastarske parcele, gde umesto 37.546 metara kvadratnih, sada stoji 12.650“, obrazložio je Ivan Grmuša, šef Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno komunalne delatnosti, napominjući da će javni oglas, za postupak javnog nadmetanja za pomenuto zemljište, biti objavljen u dnevnim novinama.

Članovi veća dali su saglasnost i na izmene Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Donji Milanovac“ zbog povećanog obima posla, a samim tim i troškova poslovanja.

Takođe, usvojen je i Izveštaj  o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije, čije aktivnosti su u 2020. godini uglavnom bile usmerene na suzbijanje širenja epidemije korone, ali i na otklanjanju posledica poplava i suzbijanju afričke kuge svinja u dva sela opštine Majdanpek u januaru prošle godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *