Opštinsko veće Majdanpek analiziralo rad javnih preduzeća

MAJDANPEK – Najveći deo današnje sednice Opštinskog veća Majdanpek protekao je u analizi rada javnih i javnih komunalnih preduzeća u prošloj godini, na čije  poslovanje se  u velikoj meri odrazila aktuelna pandemija korone. Razmatrane su i izmene programa za ovu godinu , uslovljene rebalansom budžeta, na osnovu kojeg će lokalna samouprava  dodatno pomoći preduzeća čiji je osnivač, pre svega , kroz subvencije, zahvaljujući kojim će, izmedju ostalog, u ovoj godini biti nabavljeni novi kamioni za odvoženje smeća, za potrebe  JP „Vodovod“ Majdanpek i JKP „Donji Milanovac“.

Članovi Opštinskog veća Majdanpek  dali su saglasnost i na Zaključak o odobravanju  finansijske pomoći Opštoj bolnici, u iznosu od 3 miliona 145  hiljada dinara, za angažovanje lekara specijalIsta Kliničkog centra Srbije, u zdravstvenim ustanovama u Majdanpeku i Donjem Milanovcu.

Smatramo da treba nastaviti saradnju sa vrhunskim lekarima Kliničkog centra, koji će u Majdanpek i Donji Milanovac dolaziti  dva puta mesečno. Samo tokom prethodnog dolaska obavljeno je blizu sto pregleda , što jasno govori o opravdanosti ovakve odluke. I to nije kraj ulaganjima u majdanpečko zdravstvo. Lokalna samouprava će sa 7 miliona dinara pomoći dodatno opremanje hiruške sale u Opštoj bolnici, čime će se stvoriti uslovi za izvodjenje i nekih složenijih intervencija“ naglasio je Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek

Članovi Opštinskog veća Majdanpek prihvatili su i  Izveštaj o sprovodjenjju mera podrške poljoprivrednicima za šta je, u prošloj godini, utrošeno oko 30 miliona dinara, a usvojen je i Operativni plan zaštite od poplava drugog reda, na teritioriji opštine Majdanpek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *