Opštinsko veće Majdanpek dalo saglasnost na rebalans budžeta

Opštinsko veće Majdanpek usvojilo je danas drugi ovogodišnji rebalans budžeta. Prema izmenjenoj Odluci o budžetu za 2019. godinu,  prihodi iznose milijardu 263 miliona dinara, a rashodi milijardu 415 miliona dinara. Osnovni razlog za rebalans je iskazani deficit od 152 miliona dinara, kao posledica dodatnog izdvajanja sredstava za majdanpečku toplanu i izgradnju prihvatilišta za pse lutalice.

MAJDANPEK – Opštinsko veće Majdanpek usvojilo je danas nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu za 2019. godinu, po kojoj  prihodi  iznose milijardu 263 miliona dinara, a rashodi milijardu  415 miliona dinara.

Osnovni razlog drugog ovogodišnjeg rebalansa, zbog iskazanog deficita od 152 miliona dinara, koji će biti nadoknađen neutrošenim sredstvima iz prethodnih godina, je dodatno izdvajanje za majdanpečku toplanu i izgradnju prihvatilišta za pse lutalice“, rekla je Gordana Nikolić iz Odeljenja za finansije, budžet i trezor.

Pored ove, članovi Opštinskog veća Majdanpek usvojili su, između ostalog i  izmene Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom.

Na izmenama ove Odluke sam lično insistirao, kako bi se pooštrili uslovi isključenja sa toplovodne mreže, zbog čega brojni korisnici daljinskog grejanja, koji uredno plaćaju svoje obaveze, imaju loš kvalitet grejanja“, objasnio je Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Na dnevnom redu današnjeg zasedanja našao se i  nacrt Odluke o stipendiranju učenika i studenata, po kojoj se ukidaju jednogodišnje stipendije, Odluka o taksi prevozu i niz drugih, o kojima će konačnu reč dati odbornici, na sednici Skupštine opštine zakazanoj za narednu nedelju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *