Opštinsko veće Majdanpek o šteti od sinoćnjeg nevremena

MAJDANPEK – Osim usvajanja mesečnih narativnih i finansijskih izveštaja o realizaciji projekata u oblasti javnog informisanja u 2019. godini, na današnjoj sednici Opštinskog veća Majdanpek bilo je reči i o šteti koje je pričinilo sinoćno snažno nevreme, praćeno jakim vetrom, koje je zadesilo opštinu Majdanpek. U samom gradu oštećen je krov Dečjeg dispanzera, a počupano je i polomljeno više stabala, koje su nadležne službe već tokom prepodneva uklonile.

Dragan Popović informisao je članove Veća i o tome šta je urađeno nakon nedavne sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije, pre svega u Kazanskom potoku i drugim naseljima, koje su pretrpele veliku štetu tokom poslednjih padavina.

Vezano za vodosnabdevanje u Donjem Milanovcu, Popović je rekao da je ono ponovo vraćeno na primarni vodozahvat, odakle će se narednih desetak dana isporučivati zvanično tehnička voda, sve dok tri uzastopne analize Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara ne potvrde njenu ispravnost za piće.

Govoreći o aktuelnim radovima, predsednik Opštine je rekao da bi uskoro trebalo da počne rekonstrukcija seoske ambulante u Rudnoj Glavi i da se za desetak dana očekuje završetak renoviranja Sportsko rekreativnog centra „6. avgust“ i otvaranje Kancelarije za mlade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *