Organizovana protivpožarna obuka za radnike ogranka TIR

BOR- U krugu kompanije Zijin Cooper Bor organizovana je protivpožarna vežba, čiji je cilj preventivna obuka svih zaposlenih iz oblasti ZOP-a. Simulacijom vežbe, koja je zakonski obavezna, radnicima je pokazano kako postupiti u slučaju požara  i koliko je značajno reagovati  na vreme i na odgovarajući način.

Osnovni cilj vežbe je ispunjen tako da su radnici nadam se sada shvatili koliko je požar ozbiljna stvar. Vežba je organizovana u saradnji sa Vatrogasno spasilačkom jedinicom sektora za vanredne situacije i oni su naši saradnici već drugu godinu“,rekla je Vojka Đurišić, rukovodilac službe ZOP-a, ogranak TIR.

I upravo u saradnji sa Vatrogasno spasilačkom jedinicom uspešno je realizovana teorijska i praktična obuka gašenja protivpožarnim aparatima.

„U prvom delu vežbe imali smo spašavanje zaposlenih iz požara, međutim, kako je proces proizvodnje u Sumpornoj neprekidan, nismo smeli da imamo pravu vatru nego je urađena simulacija spašavanja zaposlenog sa filtera za prečišćevanje gasova. U drugom delu imali smo aktivaciju protivpožarnih aparata, pokazno gašenje požara i na taj način zaposleni su u ovoj godini završili obuku“, dodala je Vojka Đurišić.

U  protivpožarnoj vežbi  su, osim Vatrogasne brigade učestvovali zaposleni ogranka TIR, Sumporne, Topionice i Energane kao  i dva vatrogasna vozila.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *