Organizovana prva radionica za trudnice

Nakon što je u Boru otvorena Škola roditeljstva, u Domu zdravlja je organizovana prva radionica za trudnice. U zavisnosti od tema koje interesuju buduće roditelje predavanja će i u narednom periodu biti organizovana svake srede od 17 sati u prostorijama Polivalentne službe.

BOR-U prostorijama Polivalentne sužbe Domu zdravlja u Boru organizovana je prva radionica za trudnice, mesec dana nakon otvaranja Škole roditeljstva. Tema radionice, kojoj je prisustvovalo desetak trudnica, bila je značaj govora u prednatalnom periodu. Radionice su savetodavnog karaktera, a njihov cilj je  psihofizička priprema trudnica za porođaj. Sa njima na predavanjima su i budući očevi.

U zavisnosti od tema, koje najviše interesuju trudnice, predavanja će, svake srede, organizovati stručni radici relevantnih ustanova.

„Veoma je značajno da su sa trudnicama i njihovi partneri, jer sam program „Podsticajno roditeljstvo“ daje značaj očevima kao bitan faktor za emocionalni razvoj deteta. Cilj je da roditelji razmisle da li su oni dobri svom detetu„, rekla je Snežana Milutinović, glavna sestra Službe patronaže u Domu zdravlja u Boru.

Bor je prvi grad u Srbiji koji je otvorio Školu roditeljstva sa međusektorskim karakterom i jako je značajna ta saradnja sa UNICEFOM i Stalnom konferencijom gradova i opština koji su imali razumevanje i prepoznali Bor kao grad, gde je moguće upotpunosti realizovai taj plan“,rekla je Tamara Paunović,član Gradskog veća u Boru.

Škola roditeljstva je besplatna za trudnice, a realizuje se u sklopu projekta „Podsticajno roditeljstvo kroz igru“. Namenjen je roditeljima i deci uzrasta do tri godine, a osim Doma zdravlja u realizaciji učestvuju još Centar za socijalni rad i Predškolska ustanova „Bambi“ u Boru.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.