Organizovani „Sportski susreti mesnih zajednica“ na „Stolu“

BOR-Treći „Sportski susreti mesnih zajednica Grada Bora-Stol 2019“ okupio je na ovoj prelepoj planini pored Bora veliki broj učesnika u sportskim nadmetanjima, ali i posetilaca koji su došli da prisustvuju ovoj manifestaciji. Susrete je otvorio predsednik Planinarsko smučarskog društva Bor Milutin Simić,koji je najavio uskoro asfaltiranje puta Cepe- „Stol“, ali istako i značaj ove manifestacije.

„U svakom slučaju najlepše je druženje ljudi iz seoskih i gradskih mesnih zajednica. Od 26 učestvuje 20 mesnih zajednica,što jasno govori označaju manifestacije, naglasio je Milutin Simić, predsednik PSD „Crni Vrh“ u Boru.

U Sportskom delu u četiri tradicionalne discipline nadvlačenje konopca, pikado, skok u dalj, bacanje kamena  nadmetalo se 146 takmičara, značajno više nego prošle godine.

„Mislim da je broj dosta veći pogotovo u nadvlačenju konopca, gde imamo pet ekipa i jednu rezervu, to je negde 72 takmičara“, rekao je  Miloš Luković, sekretar Asocijacije „Sport za sve“ u Boru.

Najboljim u sportskom delu takmičenja ekipno i pojedinačno u svakoj disciplini  podeljeni su pehari i medalje za prva tri mesta ,kao i prelazni pehar za najuspešniju ekipu u svim disciplinama. U kulturno umetničkom delu programa učestvovali su KUD-ovi iz Bučja i Majdanpeka koji su pesmom i spletom igara prikazali deo tradicije ovog kraja. Predstavici Saveta MZ „Bučje“, koji su domaćini ovogodišnje manifestacije zadovoljni  ovim okupljanjem, jer je ispunjen osnovni cilj, a to je druženje.

Organizatori  Trećih sportskih susreta mesnih zajednica Grada Bora,su Planinarsko smučarsko društvo „Crni vrh“ Bor, Mesna zajednica Bučje, a pokrovitelj Grad Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.