OŠ „Vuk Karadžić“ obeležila 83. rođendan

BOR – Osnovna škola „Vuk Karadžić“, obeležila je 83 godine postojanja i uspešnog rada. Ova najstarija obrazovna ustanova u gradu, za sobom ima veoma uspešnu godinu.

Proslaviti 83. rođendan škole, zaista je velika čast i uspeh, a na večerašnjoj priredbi deca će pokazati šta sve znaju i mogu, program su pripremali sa nastavnicima i prikazaće školu na najbolji način. Godina koja je za nama je veoma uspešna, zahvaljujući gradskoj upravi završili smo kompletnu fasadu škole, u svim učionicama su nove klupe i stolice, radimo krov na školi u Slatini, uradili smo rekonstrukciju ograde u dvorištu matične škole. Zapažene uspehe postigli su i naši učenici, imamo veliki broj učešća na takmičenjima, tri republička, više okružnih, kontinuirani broj učenika koji se školuju, kao i obrazovanje odraslih i pripremno predškolski program„, rekla je Ivana Pajkić, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Povodom Dana škole, deca su sa nastavnicima pripremila priredbu kolažnog tipa čiji je naziv ujedno i poruka – Ljubav je to.

Ovogodišnja priredba nosi jednu veliku poruku, da je ljubav uvek tu i da posle svega ostaje ljubav – među drugarima u odeljenju, braćom, sestrama. To ovoj priredbi daje i edukativni karakter. Sastavljena je od horskih tačaka, glume, plesa, onog što deca vole. Mislim da smo se mnogo dobro zabavljali pripremajući program i da će publika uživati večeras„, kaže Snežana Marić nastavnik muzičke kulture.

Pozornicom su se širili blistavi osmesi i razdragani glasovi zadovoljnih učenika, koji su ispunili misiju – predstavili svoju školu na najbolji način i pokazali rezultate rada i truda, a svojim učeteljima i nastavnicima dali novu energiju za sve buduće izazove koji se najuspešnije rešavaju uz puno ljubavi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *