Osvrt predsednika Opštine Majdanpek na 2019. godinu

0

MAJDANPEK – Predsednik Opštine Majdanpek Dragan Popović odlazeću 2019. godinu ocenio je kao izuzetno uspešnu.

Budžetskim subvencijama za komunalna preduzeća, čiji je osnivač lokalna samouprava, uspeli smo da obezbedimo uslove za normalno funkcionisanje života  u gradu, posebno u smislu stabilnog i kvalitetnog daljinskog grejanja, za šta je u 2019. godini izdvojeno preko 180 miliona dinara. Više od 50 miliona dinara uloženo je u saniranje obrazovnih ustanova u celoj opštini, a značajna sredstva izdvojena su i za unapređenje primarne zdravstvene zaštite“, rekao je Popović, u osvrtu na 2019. godinu, dodajući da mnogi od projekata ne bili realizovani bez pomoći Vlade Republike Srbije, koja je dosta uložila u rekonstrukciju putne infrastrukture, od lokalnih do magistralnih puteva, renoviranje sportske hale i druge aktivnosti.

On je, takođe, napomenuo da je jedna od najznačajnijih republičkih  investicija i ona koja se odnosi na nabavku novog kotla na drvnu sečku i  rekonstrukciju gradske toplane, u iznosu od čak 403 miliona dinara, što predstavlja trećinu budžeta opštine Majdanpek za 2020. godinu.

Predsednik Opštine Majdanpek Dragan Popović je na isteku 2019. godine svim građanima opštine, ali i celog okruga, čestitao predstojeće  novogodišnje i božiće praznike, uz želju da se u narednoj godini bar delimično zaustavi odliv stanovnika i promeni demografska slika ovog dela Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *