Otuđenje građevinskog zemljišta za pogon “Jumka” u Rudnoj Glavi

MAJDANPEK – S obzirom na to da je pokretanje proizvodnog pogona fabrike “Jumko” u Rudnoj Glavi razvojna šansa, kako za opštinu Majdanpek, tako i širi region, danas je, najpre na javnoj raspravi, a potom i na sednici Opštinskog veća, bez primedbi, data saglasnost za otuđenje 3200 m2 građevinskog zemljišta u javnoj svojini, neposrednom pogodbom, bez naknade, za izgradnju pogona za proizvodnju radnih uniformi.

Ovo je dobro za sve nas, a posebno za oko sto radnica koje će raditi u ovom pogonu. Prilikom jučerašnjeg obilaska pogona video sam da je sve već završeno, mašine za šivenje su stigle, a vratile su se i radnice koje su bile na obuci u Vranju, tako da bi za koji dan ova fabrika trebalo da počne sa radom”, rekao je Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Članovi Opštinskog veća Majdanpek saglasili su se i sa pravilnicima o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta i poslova u javnim preduzećima, čiji je osnivač lokalna samouprava i u Predškolskoj ustanovi “Marija Munćan” u Majdanpeku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *