Otvoren Info centar za turiste

BOR – Da opština Bor ima veliki turistički potencijal, koji ni približno nije dovoljno iskorišćen, odavno je poznato. Poslednjih desetak godina mnogo je urađeno na proširenju turističke ponude, ali je neophodno još mnogo toga da bi se značajnije povećao broj turista koji dolaze i neko vreme provode u Boru i okolini. Za one koji dolaze u posetu Boru, najbitnije je da imaju gde da dobiju kvalitetne objedinjene informacije o kompletnoj turističkoj ponudi. Upravo to je zadatak Turističko informativnog centra koji je svečano otvoren u prostorijama Turističke organizacije u Domu kulture u Boru.

„Bor je svakako jedan od najlepših gradova u Srbiji i to potvrđuju svi koji dođu ovde. Lepotama kakve su Borsko jezero, Crni Vrh, Lazarev kanjon i pećine, Dubašnica, kafić u Borskoj Jami i Zoološki vrt, ne može da se pohvali ni jedan grad u svetu. Zbog toga nam je neophodna kvalitetna promocija, kako bi privukli turiste. Kažu da se jedan dinar uložen u turizam vraća za sedam godina i naša želja je da od danas počnemo da ulažemo u razvoj turizma u Boru.“ – rekao je na otvaranju  Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor.

U ovom informativnom centru turisti će od sada moći da dobiju sve potrebne informacije kako bi lakše došli do turističkih objekata koji ih zanimaju, zatim o smeštajnim kapacitetima,  cenama, ugostiteljskim objektima i njihovoj ponudi i o aktuelnim kulturnim dešavanjima u gradu.

Turističko informativni centar i suvenirnica biće otvoreni svakog dana od sedam do 15 sati, a očekuje se da, ukoliko se za to ukaže potreba, radno vreme bude produženo i tokom popodneva, kažu u Turističkoj organizaciji u Boru.

 

Otvoren Turističko informativni centar i suvenirnica u Boru, 01. avgust 2017 (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=3VXxc0ZtMvE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *