Otvoren konkurs grada Bora za projekte iz kulture

0

BOR – Drugu godinu zaredom grad Bor omogućava poslenicima kulture da se prijave za učešće na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture. Za ove namene iz gradskog budžeta izdvojeno je ukupno milion dinara.

Pravo učešća imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje ove delatnosti, kao i pojedinci, stručnjaci u kulturi. Pravo učešća na Konkursu nemaju ustan ove čiji je osnivač Republika ili grad Bor“, kaže Milena Stanojković, član Gradskog veća u Boru.

Rok za prijavu na konkurs je 30. maj, a period realizacije projekata je pet meseci, odnosno od 1. jula do 30. novembra.

„U skladu sa Zakonom o kulturi, i Uredbom o kriterijumima, merilima i načinu izbora projekata u kulturi propisani su kriterijumi koje svaki projekat mora da zadovolji a koje će procenjivati petočlana komisija sastavljena od umetnika i stručnjaka u kulturi. Ono što svaki projekat mora da ispuni je da kvalitet projekata bude na nivou, da ima što veći stepen uticaja na širu zajednicu, da ima detaljno razrađen finansijski plan, da resursi moraju da budu na zadovoljavajućem nivou“, dodala je Milena Stanojković, član Gradskog veća u Boru.

Grad će finansirati projekte umetničkih, stručnih i naučnih istraživanja u kulturi, a među oblastima koje su podržane su književnost, muzika, likovna, primenjena, pozorišna i vizuelna umetnosti, dizajn i arhitektura, balet, narodna i savremena igra, film i manifestacije vezane za filmsku umetnost, digitalno strvaralaštvo i multimediji, očuvanje kulturnog nasleđa, bibliotečko informacione, naučno istraživačke i edukativne delatnosti i menadžment u kulturi.

Što se tiče fizičkih lica oni mogu da učeszvuju na konkursu ali prijavu moraju da podnesu u saradnji sa pravnim licem, kako bi im bila preneta sredstva. Za ove namene iz gradskog budžeta obezbeđeno je milion dinara. Prošlogodišnji konkurs je istim sredstvima podžao 20 predloga projekata od 33 pristigle prijave. očekujemo i ove godine veliki broj onih koji žele da učestvuju na konkursu i pozivamo sve da se prijave“, istakla je Milena Stanojković, član Gradskog veća u Boru.

Najveći iznos sredstava koji se može dobiti po projektu je 200 hiljada dinara. O uslovima konkursa zainteresovani se mogu detaljnije informisati na sajtu grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *