Otvoren konkurs za pomoć grada verskim zajednicama i doneta odluka o poskupljenju usluga u taksi prevozu

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru su na 13. sednici doneli odluku o raspisivanju Javnog konkursa za finansiranje ili sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica na području grada u ovoj godini. Za ovu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno je milion dve stotine hiljada dinara.

Sredstva mogu da se koriste za izgradnju i rekonstrukciju, obnovu ili adaptaciju, kao i za investiciono održavanje. Jedan od bitnih krtiterijuma za dodelu sredstava je da je verska zajednica u statusu pravnog lica. Konkurs, sa pratećim obrascima i dokumentima,  biće objavljen na sajtu Grada Bora, a moći će da se preuzme i lično u kancelariji broj 60 u Gradskoj upravi. Otvoren je u narednih 15-tak dana“, istakao je član Gradskog veća u Boru Marko Nikolić.

Članovi veća saglasili su se i na novu, višu cenu taksi usluga u gradu.

U skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju donosi se odluka o utvrđivanju cena taksi usluga u Boru, zbog više cene goriva, a po zahtevu Udruženja taksista. Start polazak će biti 200 dinara, bez obzira na tarifu“, rekla je  načelnik Odeljenja za privredu i društvene delatnosti Gradske uprave Bor Slavica Kozić.

Odluka o utvrđivanju cene usluga u taksi prevozu na području Bora primenjivaće se od 20. septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.