Otvoreni frizerski i kozmetički saloni u Zaječaru

ZAJEČAR – U Zaječaru su počeli sa radom frizerski i kozmetički saloni.  Inspekcijske službe od jutra su bile na terenu i proveravale da li se poštuju sve propisane mere bezbednosti i da li su preduzetnici obezbedili sve što je neophodno za nesmetan rad.

Frizeri su jedva dočekali da počnu da rade i obezbedili su sve što je neophodno za bezbedno obavljanje delatnosti.

„Organizovali smo se veoma dobro, bili smo spremni i jedva smo čekali da krenemo da radimo i klijenti i mi nosimo zaštitne maske i rukavice. Sve je po propisu, imamo dezinfekciona sredstva na ulazu, koristimo sva sredstva i počeli smo sa zakazivanjem termina.“ – kaže Danijela Didijević iz frizerskog salona „Rio“.

Imajući u vidu da je merama vlade i naredbom Štaba za vanredne situacije u Zaječaru propisano da samo jedna mušterija može da bude na 10 kvadratnih metara, Danijela dodaje i da su šišanje organizovali i u dvorištima svojih salona, naravno uz sve propisane mere bezbednosti.

Zadovoljne su i mušterije koje su mesec i po dana čekale na šišanje.

„Moramo da živimo i u međuvremenu. Treba poštovati mere, ali moramo i živeti, koliko toliko normalno. Ja sam jutros zvao, zakazao i evo ošišan sam.“ – rekao nam je Nikola Pavlović, koji je među prvima iskoristio priliku i ošišao se.

Štab za vanredne situacije u Zaječaru je sproveo preporuku Vlade o otvaranju frizerskih i kozmetičkih salona na teritoriji grada, međutim preporuku da se otvore i kladionice, nije uvažio, pa su u Zaječaru kladionice i dalje zatvorene, a gradonačelnik Zaječara istakao je na svom FB profilu da preporuke nisu obavezujuće, jer sve odluke donosi lokalni štab, na osnovu procene situacije na terenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *