Otvoreni saloni lepote u Boru

BOR – Od danas rade frizerski i kozmetički saloni, ali uz niz  preventih mera koje je doneo Krizni štab za suzubijanje virusa korona. Na vidnom mestu biće istaknut Pravilnik o ponašanju zaposlenih i korisnika usluga salona lepote, na ulazu je obavezna dezo barijera, kao i dezinfikovanje ruku preparatom na bazi 70 odsto alkohola. Na početku i kraju radnog dana obavezno je provetravanje i dezinfikovanje svih radnih površina. Zaposleni, a u skladu sa tretmanom i korisnici usluga, moraju nostiti zaštitnu masku i rukavice.

Termini se unapred zakazuju a radno vreme salona biće usklađeno sa zabranom kretanja. U salonu može boraviti ograničen broj ljudi, tako da između njih bude razdaljina od dva metra. Prilikom pružanja usluga i higijenske nege i ulepšavanja lica i tela, odgovorna lica salona dužna su da obezbede da se te usluge pružaju na način kojim se sprečava pojava i prenošenje bolesti, a ukoliko to nije moguće da te usluge ne pružaju.Sva oprema i sredstva za rad, poput češljeva, peškira, makaza i instrumenata u kozmetičkim salonima, moraju biti obavezno dezinfikovana nakon svake upotrebe.

Borski saloni lepote su spremno dočekali početak rada, a koliko su njihove usluge nedostajale Boranima, pokazuje činjenica da su već danas popunjeni svi termini do kraja nedelje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *