Ove godine počinje realizacija tri kapitalna projekta u Boru

BOR – Ove godine u Boru je planiran početak realizacije najmanje tri kapitalna projekta, na kojima grad Bor radi više od godinu dana.

Jedan od najznačajnijih je uređenje borske bolnice, koji podrazumeva potpunu rekonstrukciju svih objekata i formiranje soba za po dva ili tri pacijenta, koje bi trebale da imaju sve sanitarne uslove, kao i izgradnju potpuno novog parkinga sa pet stotina mesta za vozila.

Kako je naglasio gradonačelnik Bora Aleksandar Milikć očekuje se da ovaj projekat košta oko deset miliona evra, sredstva su obezbeđena iz kancelarije za javna ulaganja Republike Srbije, a početak prve faze radova očekuje se u septembru.

Što se tiče projekta izrade treće visinske zone i rekonstrukcije vodovoda, završeno je oko 80 odsto projekta, a u septembru se očekuje raspisivanje javne nabavke za izvođača radova.

Ministarstvo sporta već je pokrenulo javnu nabavku za izvođača rekonstrukcije borskog strelišta, tako da treba očekivati da u narednih godinu dana Bor dobije novu, modernu i potpuno opremljenu streljanu, kaže Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *