Penzioneri pozitivno ocenili rad lokalne samouprave

  BOR-Opština Bor je jedna od retkih u Srbiji koja sa velikom energijom uz određena finansijska sredstva  pridaje značajnu pažnju starim  licima. Takav rad lokalne samouprave penzioneri su pozitivno ocenili, rekao je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić, prilikom posete  Klubu za stara lica.

Danas sam prvi put čuo da je penzionerima jedan od najvećih problema  prostor. Zato smo se dogovorili da prostor koji imaju, a uzurpiran je vratimo im, rekao je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

Iako su izuzetno zadovoljni odlukom  lokalne samouprave o pomeranju starosne granice za besplatan gradski prevoz, penzioneri su takođe istakli i problem njegove organizacije.

Većina želi da poseti  turističke lokalitete, zato je potrebno da produžimo neke autobuske linije, dodao je Milikić.

Sistemsko rešavanje problema penzionera na nivou države, pa i lokalne samouprave,  je veoma značajno. Zato je pozitivno ocenjeno najavljeno formiranje  Saveta za poboljšanje njihovog kvaliteta života.

To je ono što smo zdušno podržali mi i sami penzioneri, jer će to biti savetodavno telo koje će Skupštini opštine davati signale šta je potrebno promeniti u cilju poboljšanja kvaliteta života penzionera“, istakao je Milikić.

Prioritetan zadatak lokalne saouprave je postavljanje pristupnih rampi  za invalide. Na sastanku sa predsednikom Opštine Bor  penzioneri su istakli, takođe, još neke probleme, kao što su nedovoljan broj gerentodomaćica i život starih na selima, koji je značajno teži od onih u gradu.

Moramo da shvatimo da je vreme u kome je opština Bor direktno i neposredno brinula o penzionerima drugačije, danas se radi kroz  Udruženja građana koja sama brinu o kolegama. Na selima jeste drugačije, ali očekujem da će naši sugrađani trećeg doba sami uspeti da podignu kapacitete i na selima“, istakao je Milikić.

Za efikasnije  rešavanje svih problema, neophodno je i da se rad ustanova, zaduženih za ovu kategoriju naših sugrađana, umreži, rečeno je na sastanku u Klubu za stara lica u Boru.

 

Penzioneri pozitivno ocenili rad lokalne samouprave, 9. februar 2018. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=l8BfI1huzk0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *