Peta sednica Skupštine opštine Majdanpek

MAJDANPEK-  Razmatranju i usvajanju prve tačke dnevnog reda današnje, pete sednice Skupštine opštine Majdanpek, koja se odnosila na Odluku o davanju saglasnosti za otpis duga po osnovu ustupljenih prihoda RTB Bor Grupa – RBM DOO, u iznosu 328,4 miliona dinara, prethodio je predlog odbornika opozicije da se ova tačka skine s dnevnog reda. Taj predlog nije dobio saglasnost većine, ali je izazvao dosta polemike.

Raspravu za skupštinskom govornicom uslovili su i drugi predlozi opozicije za dopunu dnevnog reda tačkama koje bi se odnosile na preispitivanje trošenja sredstava iz budžeta, inicijativu za raskid ugovor o otkupu stanova Rudnika bakra Majdanpek, dodeljivanje opštinskih stipendija svim učenicima, što je skupštinska većina odbila, pa se tako o ovim pitanjima nije raspravljalo u okviru dnevnog reda.

Odbbornici Skupštine opštine Majdanpek prihvatili su i izmene Poslovnika o radu Skupštine opštine, usaglašenog sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statuta Predškolske ustanove “Marija Munćan”, kao i elaborate o osnovnom i predškolskom obrazovanju, uz utvrđenu mrežu osnovnih škola i predškolskih ustanova do  2024. godine.

Na predlog Komisije za kadrovska pitanja, na sednici Skupštine opštine za novog direktora Biznis inkubatora u Majdanpeku imenovan je Slavko Ilić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *