Plan za migrante

BOR – Na poslednjoj ovogodišnjoj sednici lokalnog parlamenta u Boru, uzmeđu ostalog usvojen i je Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja izbeglih, interno raseljenih lica, povratnika po sporazumu o readmisiji, tražioca azila i migranata u gradu za period od 2019 do 2023 godine. Akcioni plan je zakonska obaveza i donele su ga sve lokalne samouprave u Srbiji, posredstvom Republičkog Komesarijata za izbeglice. U ovom planu su definisani uslovi, prava, obaveze i načini mogućih kriznih ili redovnih situacija.

 “Odgovorna vlast odgovorno i planira. Odgovorno donosi odluke i odgovorno snosi posledice prošlih vremena i planira dobro budućnost u koju ide. Ovaj akcioni plan je upravo to. I sutra ako dođu budući investitori, Kinezi moraće da se ukope i da poštuju lokalne zakone I stanovništo i da poštuju grad Bor i kulturu građana Bora ”  naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Pitanje predstavnika pojedinih partija na prethodnoj sednici Skupštine grada Bora bila su usmerena ka naseljavanju migranata i ka dolasku kineskih radnika za potrebe kompanije Ziđin.

 „Bojazan da će nam doći Kinezi, ja tu opasnost ne vidim. Neka dođu, imaće konkurenciju u našim stručnim kadrovima. I ne vidim razloge zašto dižemo tenzije vezane za tu priču“ istakao je  Dragan Žikić, predsednik Skupštine grada Bora

Prema poslednjem zvaničnom popisu na području grada Bora živi 21 nacija. U istorji Bora do danas nisu zabeležini nikakvi međunacionalni incidenti, većih ili manjih razmera.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *