Planovi upisa u godini jubileja

BOR – Na aprilskoj sednici Senata Univerziteta u Beogradu će biti raspisan konkurs za sve nivoe studija na ovoj visokoškolskoj ustanovi za narednu školsku godinu. Konkursom je obuhvaćen i Tehnički fakultet u Boru. Borski fakultet će upisati na osnovne akademske studije na studijskom programu rudarsko inženjerstvo 40 brucoša, 60 na tehnološkom inženjerstvu, 20 na metalurškom i 120 na studijskom programu inženjerski menadžement.

Sve potrebne imformacije budući studenti moći će da dobiju posredstvom sajta Tehničkog fakulteta. Ova naučno-obrazovna ustanova će 15.juna proslaviti šest decenija rada i postojanja. Može se pohvaliti činjenicom da je 2019. godine dobio akreditaciju za obavljanje naučno-istraživačke delatnosti u domenu tehničko-tehnoloških nauka. Prethodne godine dobijena je akreditacija visokoškolske ustanove i svih studijskih programa na svim nivoima studija“ rekla je prof. dr Nada Štrbac, dekan Tehničkog fakulteta Bor.

Povodom planova upisa za narednu školsku godinu, a  u cilju unapređenja saradnje gradske vlasti i borskog fakulteta, ovu ustanovu posetio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i pozvao buduće studente da se prijave, jer kako je rekao borski fakultet ima sve uslove za naučno istraživački rad i usavršavanje.

Interesovanje za programe Tehničkog fakulteta u Boru u poslednje vreme se povećava s obzirom na trend razvoja industrije na području Bora, ali i čitavog okruga, naglašavaju nadležni u ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *