Počela dezinfekcija sela

BOR-U cilju sprečavanje širenja korona virusa od danas je počela dezinfekcije svih sela na području Grada Bora koja će se ponavljati u zavisnosti od vremenskih uslova na svaka tri do četiri dana. U aciju su uključeni i meštani sela koji će obezbeđivati mehanizaciju, a Grad Bor sredstva za dezinfekciju i gorivo .

Takođe će biti pojačana i dezinfekcija svih ulica u gradu i u prigradskim naseljima, a očekujemo analize sedmodnevne akcije dezinfekcije u zgradama“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Od sutra će borski Vodovod  početi podelu dezinfikacionih sredstava za potrebe građanstva, na četiri lokacije u Boru i to na parkingu iznad Opšte bolnice, platou Doma kulture, na parkingu kod Studetskog centra i na igralištu kod Lidla na Četvrtom kilometru. Takođe manje posude biće postavljene i ispred prostorija  mesnih zajednica u selima. Maksimalna količina Dezinficijensa koja će biti dozvoljena po licu jeste 2 litra, a kanisteri će biti dopunjavani na dnevnom nivou. Distribucija Dezinfekcionog sredstva vršiće se svakog radnog dana od 8 do 16 časova, a vikendom od 8 do 14 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *