Počela izgradnja vodovoda za Metovnicu

METOVNICA, BOR – U zaseoku „Dubrava“ na međi između borskih sela Šarbanovac i Metovnica,  počela je izgradnja prve faze vodovoda za potrebe meštana Metovnice . Izgradnja je počela prokopom kanala, a ove godine se očekuje da će biti iskopano oko 4 km 300 metara trase, postavljene cevi i izgrađene šahte u okviru prve faze  ovog primarnog vodovoda kojim će se rešiti višedecenijski problem u vodosnabdevanju žitelja.

Plan je da već naredne godine cevi budu postavljene do centra Metovnice, da bi nakon toga počelo montiranje sekundarnih instalacija do korisnika.  Osim kapitalnih investicija uređenja putne infrastrukture gde je izdvojeno oko tri miliona evra, nastavićemo sa investicijama i raspisivanjem javnih nabavki za lokalne vodovode. Uveliko se radi studija izgradnje nove dve toplane na drugi energent što će narednih godina omogućiti da grad Bor krene i sa tom velikom investicijom za nas jako bitnom. Razvoj svih infrastrukturnih objekata koji smo započeli u ovoj godini je naš prioriotet u narednom periodu“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Meštani Metovnice imaju bunare, pojedina domaćinstva su priključena na lokalna izvorišta, a tokom leta dešava se da vodu koriste i iz cisterni. Sa izgradnjom vodovoda koji će do sela sprovesti bogovinsku vodu, nestašice vode neće biti.

Mogu da kažem da je ovo istorijski trenutak za meštane Metovnice. Čekalo se pola veka da krene izgradnja sistema vodosnabdevanja za celo selo. Na vodovodnu mrežu biće priključeni svi rejoni Metovnice. To je posebno značajno za centar sela gde su škola, mesna zajednica, pošta, đačka kuhinja, ambulanta“, naglasio je Dejan Marković, predsednik Saveta MZ Metovnica

Ukupna vrednost projekta izgradnje vodovoda u Metovnici je 30 miliona dinara, a izvođač radova je JKP „Belosavac“ u Žagubici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *