Počela nastava u OMŠ „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru

ZAJEČAR – Osnovna muzička škola „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru ispunila je plan upisa, što znači da se prijavio dovoljan broj učenika, iako su se u ovoj školi bojali da to neće biti slučaj zbog situacije sa koronom.

Bojali smo se kako će ta kampanja da teče i kako će biti od juna. Mi smo to uradili elektronskim putem i mogu da kažem da su sve naše klase instrumenata popunjene, a imamo: klavir, harmoniku, gitaru, violinu i klarinet“, rekla je Ljiljana Đaković, v.d. direktor OMŠ „Stevan Mokranjac“

Đaković je dodala da su se učenici i njihovi roditelji opredelili da se nastava u zaječarskoj Muzičkoj školi odvija redovno i da su zaposleni u ovoj ustanovi preduzeli sve neophodne bezbednosne mere da to tako i bude.

Kod nas je nastava individualna, te se mi po tome razlikujemo od ostalih škola i naravno časovi traju kao i u ostalim školama, 30 minuta, što znači da je manja opasnost od zaraze. Jedino je nastava solfeđa grupna, ali grupe su male i mi smo preduzeli sve neophodne zaštitne mere koje je propisalo resorno ministarstvo, tako da će se nastava nesmetano izvoditi. Online će se samo izvoditi hor, pošto hor naše škole broji preko 40 učenika, pa to zbog distance neće moći da se realizuje u školi“.

Manji broj učenika prijavio se jedino za pripremni razred, ali bez obzira na to, svi zaposleni imaju punu radnu normu i školska godina počinje na vreme, uz malo drugačije rasporede u odnosu na ranije godine, zbog epidemije, usklađene sa rasporedom nastave u osnovnim školama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *