Počela raspodela prehrambeno – higijenskih paketa u zaječarskim selima

ZAJEČAR – Prehrambeno higijenski paketi Crvenog krsta dopremljeni su u Veliki Izvor rano ujutru. Ovi paketi itekako će pomoći socijalno najugroženijim porodicama imajući u vidu da su pomoć poslednji put dobili pre dve nedelje, kada su zaječarski privrednici predvođeni firmom „Milenijum“ pomogli u nabavci sličnih paketa koje su članovi Mesne zajednice odmah podelili, imajući u vidu da je to u tom trenutku bilo neophodno, jer je većina tih porodica, prema rečima Nelija Nikolića, poverenika Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, bukvalno bila bez hleba.

Posle više dana od kako smo ljudima iz socijalno ugroženih porodica podelili pakete koje su obezbedili donatori, danas je stigla i državna pomoć Crvenog krsta koja će puno značiti ljudima u selu kojima je pomoć trenutno preko potrebna. Za sada uspevamo da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna i mogu da kažem da je trenutno stanje zadovoljavajuće, napominje Nikolić.

Nikolić dodaje da će volonteri odmah početi sa raspodelom jer su zalihe od ranije već potrošene, a sadržaj paketa omogućiće nesmetan život najugroženijih do naredne isporuke, ili do završetka vanrednog stanja.

Mesna zajednica Veliki Izvor u međuvremenu je organizovala i prikupljanje odeće i obuće za decu iz ovih porodica i ta pomoć već je podeljena. Osim svih pomenutih aktivnosti, u Veliki izvor redovno stižu i topli obroci narodne kuhinje, a broj korisnika od početka pandemije je povećan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *