Počela realizacija projekta „Biti, znači učestvovati“

BOR-U Gimnaziji „ Bora Stanković“ u Boru , u sklopu projekta “Biti znači učestvovati“, počelo je sređivanje bibliotečkog fonda  i  uspostavljanje debatnog kluba. 

Ono što je fokus jeste da razvijamo mlade lidere i da podstaknemo mlade ljude da više učestvuju u društvenim i političkim dešavanjima na nivou lokalne zajednice“, rekla je Marija Pešić, menadžer projekta „Biti,znači učestvovati“ i dodala:

Realizacija projekta je počela pre mesec dana i tada smo se sa Bibliotekom dogovorili da da sredimo knjižni fond i da ga upotpunimo novom literaturom. U planui je realizacija radionica, javnih časova u decembu i januaru. Iza toga plniramo radionice, dve javne debate na temu Lokalna dešavanja od interesa za mlade,naglasila  je Marija Pešić.

 Jedna od aktivnosti u sklopu projekta je i opremanje debatnog kluba.

„Dogovorili smo se da debatnni klub bude u biblioteci i sada taj prostor adaptiramo“, naglasila je na kraju Marija Pešić.

Vrednost projekta „Biti znači učestvovati“ je 11 hiljada dolara. Realizuju ga Asocijacija za razvoj grada Bora,  uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u okviru programa  za male grantove Demografske komisije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *