Počele pripreme otvorenih bazena za letnju sezonu

BOR-U Sportskom  centru  u Boru počele su pripreme otvorenih bazena  za predstojeću letnju sezonu. Svakako jedan od važnijih poslova je i  redovni remont podbazenskog postrojenja, koji je, inače i zakonska obaveza ove ustanove. Remont obuhvata sanciju pumpi, motora i uređaja za prečišćevanje vode.

U ponedeljak završavamo podbazensko postrojenje, a nakon  toga se selimo  na površinski deo, na bazene“, rekla je Bojana Dlbokić Dubočanin, direktor Ustanove Sportski centar u Boru.

U planu je takođe i sanacija kompletnog akvagana, čelične konstrukcije, platforme i samog stepeništa.

„Sanaciju akvagana počinjemo od ponedeljka i za to nam je potrebno petnaestak dana.  Paraleno ćemo ispirati bazene, puniti ih vodom, a nakon toga sledi usisavanje bazena. Ove godine obezedili smo još jedan usisivač tako da ih sad imamo tri, što nam olakšava posao“, dodala je Bojana Dlbokić Dubočanin.

Da bi kupačima stvorili što kvalitetnije uslove za kupanje i odmor, u Sportskom centru obezbedili su i 40 novih ležaljki i desetak suncobrana, a preduzeli su i druge mere.

Farbamo tribine, a moramo da zamenimo i desetak kvadratnih metara pločica“, istakla je na kraju Bojana Dlbokić Dubočanin, direktor Sportskog centra.

Svi ovi poslovi prema planu biće završeni do sredine juna, kada i zvanično počinje kupališna sezona na borskim bazenima. Cena ulaznica ostaje nepromenjena, dnevna košta 150, a  mesečne  2.300 dinara. U proseku tokom leta, kada su vremenski uslovi povoljni, na borskim bazenima dnevno se rashlađuje od 800 do 1.000 kupača.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *