Počeli specijalistički pregledi u zaječarskom Domu zdravlja

ZAJEČAR – Covid ambulanta zaječarskog Doma zdravlja počela je sa radom uvođenjem vanrednog stanja od 16. Marta i svoje radno vreme je prilagođavala aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, tako da je jedno vreme

radila i 24 sata. Trenutno ambulanta radi svakog dana od 9 do 17 sati. Direktorka Doma zdravlja, dr Bojana Radojević kaže da su uz smernice koje su redovno dobijali, zaječarski zdravstveni radnici uspeli da kontrolišu situaciju i odgovore na sve izazove.

„Kao i svima, za nas je ovo bila nepoznanica, ali uz smernice koje smo redovno dobijali od nadležnih institucija: Instituta za javno zdravlje „Batut“, Ministarstva zdravlja i Vlade Republike Srbije, postupali smo po svim protokolima i algoritmima koje smo redovno dobijali. Imali smo i posetu ruskih stručnjaka, infektologa koji su nam takođe dali neke smernice i tako smo i formirali Covid ambulantu, kako bi bezbednost pacijenata i naših zaposlenih bila na visokom nivou.“ – istakla je dr Radojević.

Direktorka zaječarskog Doma zdravlja dodala je i da su nedavno sa radom počele i specijalističke ambulante u zaječarskom Domu zdravlja i da se zakazivanje specijalističkih pregleda i pregleda kod izabranog lekara vrši telefonom na brojeve preko kojih su se pregledi zakazivali i pre vanrednog stanja.

„Zamolila bih sve građane da poštuju zakazane temine i da dolaze bar 10 minuta ranije kako bi se izbegle neprijatnosti oko čekanja. Takođe koristim priliku da se zahvalim svim zaposlenima u Zdravstvenom centru Zaječar koji su izašli pred sve izazove koje smo imali proteklih meseci, stavili svoj posao na prvo mesto i bili veoma strpljivi, komunikativni i kolegijalni.“ – dodala je Dr Bojana Radivojević.

U Domu zdravlja u Zaječaru na snazi su pojačane mere bezbednosti, a na ulazu u Dom zdravlja i u bolnicu postavljeni su dezinfekcioni tuneli. U poslednja 24 časa u Zaječaru je  još jedno lice zaraženo Covidom 19, pa se ukupan broj osoba kod kojih je otkriveno prisustvo virusa od početka epidemije popeo na 92.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *