Počeo da radi kontejner za trijažu

BOR-Kroz kontejner za trijažu pacijenata, za koje se sumnja da su oboleli od virusa Covid 19, Opšte bolnice u Boru, dnevno prođe od 12 do 20 pacijenata. Na sreću u poslednja dva, tri dana, nije registrovan ni jedan zaraženi slučaj korona virusom. Kontejner služi za trijažu pacijenata koji su upućeni iz kovid ambulante.

Odatle se rade dijagnostika, labaratorijske analize i snimanje rengenom. Ide se najkraćim putem sve u cilju da se izbegne prolazak takvih pacijenata kroz bolnicu“, rekao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Kontejner je donirala Evropska unija posredstvom Ministarstva za evropske integracije i već nekoliko dana prima pacijente.

Prvi utisak je da je veoma praktičan. Osim toga nas su dva puta obišli vojni epidemiolozi iz Rusije. Prvi put su nam dali neke sugestije, kako da organizujemo puteve kretanja zaposlenih i pacijenata da to bude samo u jednom smeru, da odvojimo crvene i zelene zone i upravo smo  dobijanem kontejnera zaokružili tu celinu. Nikakvog ukrštanja puteva nema i rizika za horizontalnu transmisiju bolesti“, naglasio je dr Joksimović.

Do sada, dodao je dr Joksimović, uglavnom bili lakši slučajevi, koji se do testiranja, vraćaju kući, uz obavezu da se jave epidemiologu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *