BOR – U prvom upisnom roku u četiri srednje škole u Boru raspoređeno je 415  đaka, a bilo je ukupno 510 slobodnih mesta. Većina učenika, uglavnom, je uspela  da se upiše po prvoj ili drugoj želji sa liste.

Učenici su se u Gimnaziji, Tehničkoj i Ekonomsko trgovinskoj školi, uglavnom , upisivali po prvoj želji, a u Mašinsko-elektrotehničkoj na pojedinim smerovima bilo je prekobrojnih, pa su se upisivali na osnovu druge želje“, rekao je kordinator rada borskih srednjih škola Milovan Božović.

Neraspoređena su ostala tri učenika koja su osvojila manje od 50 poena i biće upisana u drugom krugu na odeljenje trećeg stepena. Za njih je upis je u petak.

U četiri srednje škole ostalo je 95 slobodnih mesta. U Gimnaziji „Bora Stanković“  ima još 19 mesta na društveno  jezičkom smeru. U Ekonomsko trgovinskoj ostalo je slobodno na smeru ekonomski tehničar 13 i službenik u bankarstvu i osiguranju još 18 mesta. Veliko intersovanje učenika bilo je i za Tehničku školu. Ali su ostala 3 slobodna mesta na trećem stepenu i 18 na smeru za zašitutu životne sredine. Veliko interesovanje učenika bilo je i za Tehničku školu, ali su ostala tri slobodna mesta na trećem stepenu i 19 na smeru zaštite životne sredine.

„Što se tiče Mašinsko elektrothničke škole,  od pet smerova, četiri su popunjena, a ostalo je 16 mesta na smeru elektrotehničar energetike“, dodao je  Milovan Božović.

U trećem upisnom krugu u avgustu  ima mogućnosti da se upiše još desetak učenika, koji zbog negativnih ocena, nisu završili osnovnu školu.

Počeo upis u srednje škole, 04. jul 2017 (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=Cfwx338JhdA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *