Počinje 53. Zaječarska Gitarijada

ZAJEČAR – Zaječar je od večeras centar rok spektakla, koji se u Srbiji održava više od pola veka. 53. Gitarijada okupiće na Kraljevici velika imena ex YU rok scene, poput Riblje Čorbe, S.A.R.S.-a, Atomskog skloništa, Električnog orgazma, Van Goga, Vlatka Stefanovskog, a nastupaće i Goblini i Alen Islamović. I ove godine ulaz na Gitarijadu je besplatan, a prema rečima portparola Gitarijade Đorđa Davida obezbeđena su i dva velika parkinga za automobile. Glavna bina će po izgledu i funkcionalnosti zadovoljiti potrebe svih izvođača, kažu organizatori ovog rok spektakla. Rokonačelnik 53. zaječarske Gitarijade je član YU grupe Žika Jelić.

Plasmanom na Mini Gitarijadama održanim u Novom Sadu, Smederevu i Zrenjaninu, u polufinale 53. Gitarijade u Zaječaru plasiralo se deset demo bendova iz Beograda, Trstenika, Bratunca, Užica, Banja Luke i Niša.

Na zaječarskoj Kraljevici, u organizaciji Moto kluba „Triumph“ od 28. do 30. juna biće održan i tradicionalni 23. Moto skup. Otvaranje moto kampa i rok koncerti na Kraljevici planirani su za petak, a nastupiće zaječarski „Medicin band“ i „New Deal“ iz Bora. U subotu, 29. juna, u popodnevnim satima biće organizovane igre u kampu i akrobacije, a u 18.30 sati i defile učesnika 23. Moto skupa. Posetioce drugog dana očekuju i nastupi benda „Rock star“ i gostujućih bendova iz Bugarske.

U saradnji sa Televizijom T1, Regionalna TV Bor sve tri večeri od 20 sati prenosiće nastupe rok grupa i demo bendova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *