Počinje asflatiranje seoskih puteva

Asfaltiranje seoskih i puteva u Boru počeće do 20.marta, a nasipanje rizlom atarskih puteva tokom ove nedelje. Redosled po kojem će se uređivati seoski putevi utvrđen je na današnjem sastanku predstavnika Opštine Bor  i saveta mesnih zajednica u selima.

BOR – Za uređenje puteva u gradu i selima iz budžeta Opštine Bor ove godine je izdvojeno 250 miliona dinara. Za asfaltiranje gradskih ulica biće utrošeno stotinu, a u seoskim sredinama 150 miliona dinara, rečeno je danas na sastanku predstavnika lokalne samouprave i saveta seoskih mesnih zajednica na kojem je utvrđen redosled asfaltiranja i posipanja rizlom puteva u selima.

Izdvojićemo verovatno još devedest miliona dinara za asfaltiranje i gradskih i seoskih mesnih zajednica, tako da ćemo ove godine najviše kilometara i sredstava da izdvojimo u te svrhe. Nama su sva sela podjednako značajna, zato smo, da ne bi bilo nezadovoljstva, organizovali izvlačenje i po tom redosledu asfaltiraćemo puteve u selima“, rekao je predsednik Opštine Bor Živorad Petrović.

Prema utvrđenom redosledu putevi će se najpre asfaltirati u Donjoj Beloj Reci, zatim u Luki, Metovnici, Šarbanovcu Timok, Šarbanovcu selo, Oštrelju, Zlotu, Brestovcu, Gornjanu, Krivelju, Bučju, Tandi i na kraju u Slatini. Asfaltiranje puteva, koje je na tenderu dobio zaječarski Štrabag, u selima opštine Bor počeće do 20.marta, a nasipanje rizlom atarskih puteva tokom ove nedelje. Očekuje se da će ovaj posao biti završen za četiri meseca.

Predsednici saveta mesnih zajednica i meštani odredili su prioriotera za asfalatiranje i nasipanje rizlom, jer oni najbolje znaju šta je selu najpotrebnije“, dodao je Petrović.

 U planu je da se tokom ove sezone u većini seoskih mesnih zajednica asfaltira po tri, a u Krivelju, Oštrelju i Bučju po pet kilometara puteva. Takođe je svakom selu pripalo po  800 kubika rizle.

Taj broj možda ne znači mnogo, ali ako kažem da je prethodnih godina utrošeno 250 do 300 kubika onda se vidi povećanje“, ističe Petrović.

Predstavnici većih sela poput Zlota smatraju da bi oni s obzirom na površinu trebalo da dobiju i veću količinu rlizle.

Naša ekipa će biti na terenu i ako nekome selu treba više rizle dodaćemo, ali najpre da vidimo kako ćemo utrošiti ovu količinu koja je četiri puta veća. Krećemo i krpljenje udarnih rupa, tu smo se dogovorili da počnemo od Krivelja, Gornjana, Bučja i Oštrelj. I to naravno nije sve. Ako RTB bude radio kako treba i punjenje budžeta bude kao do sada nastavićemo istim tempom“, dodao je na kraju predsednik Opštine Bor Živorad Petrović.

Sličan sastanak na kojem će biti utvrđen redosled asfatliranja i u gradskim mesnim zajednicama biće održan sutra.

 

Počinje asflatiranje seoskih puteva, 7. mart 2017. (RTV Bor)

Asfaltiranje seoskih i puteva u Boru počeće do 20.marta,a nasipanje rizlom atarskih puteva tokom ove nedelje. Redosled po kojem će se uređivati seoski putevi utvrđen je na današnjem sastanku predstavnika Opštine Bor i saveta mesnih zajednica u selima. P

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *