Počinje projekat javno privatnog partnerstva, novi direktori u Toplani i Sportskom centru

BOR – Odbornici Skupštine grada Bora usvojili su na 23. sednici više od 30 odluka, koliko je bilo na dnevnom redu. Najveća diskusija vodila se o borskoj toplani. Usvojena je odluko o otpočinjanja projekta javno privatnog partnerstva za izgradnju nove toplane koja bi koristila komprimovani gas i bio masu kao energente. Ovaj projekat odobrila je komisija Vlade Srbije i on podrazumeva da bi privatno preduzeće bilo zaduženo za proizvodnju toplotne energije koju bi lokalna samouprava otkupljivala i distribuirala građanima. Prihvaćeno je i odobrenje da Javno komunalno preduzeće za stambene usluge Bor uzme kredit od 300 miliona dinara, namenjen nabavci uglja za grejnu sezonu koja počinje u oktobru. Izmenama odluke o snabdevanju toplotnom energijom predviđeno je da građani koji se isključe sa sistema centralnog grejanja imaju obavezu da plaćaju fiksni deo računa.

Nakon što su dosadašnji direktori podneli ostavke, za vršioca dužnosti direktora u Javno komunalnom preduzeću Toplana imenovan je Dragan Veličković, a u Sportskom centru „Bobana Momčilović Veličković“ imenovan je Nenad Petrović. Usvojene su i odluke o povećanju sredstava za javne radove za koje je predviđeno dva i po miliona dinara, pravu na besplatne ulaznice za gradske bazene i na besplatan prevoz u letnjem periodu na relaciji Bor – Borsko jezero za pojedine kategorije građana.

Na sednici su prihvaćene i izmene programa poslovanja i subvencija za pojedina javna preduzeća, program kapitalnih investicija za 2021. godinu i početni likvidacioni bilans Apoteke Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *