Podelom letaka u Boru promovisane mere pronatalitetne politike

BOR-Podelom letaka i u Boru su promovisane mere pronatalitetne politike koje sprovode  Vlade Republike Srbije i Grad Bor. Najvažnija vest za Borane je,svakako, da se u ovoj godini u našem gradu rodilo više beba u odnosu na prethodnu i da će u školama biti tri odeljenja prvaka više.

„Mi se nadamo da će se taj trend nastaviti. U Boru umre 300 više ljudi nego što se rodi. Sve ove mere su u cilju da se rodi što više beba“, rekao je Dobrica Đurić,član Gradskog veća.

Od mera pronatalitetne politike koje sprovodi grad Bor veoma važne su novčana pomoć nezaposlenim porodiljama i jednokratna novčana  pomoć za prvo, drugo i treće i četvrto dete. Značajna mera je i naknada troškova vantelesne oplodnje, a Grad Bor obezbeđuje i novogodišnje pakete za prvorođenu decu, paketiće za decu iz socijalno ugroženih porodica, poklone za đake prvake besplatne udžbenike za učenike od prvog do četvrtog razreda i besplatan boravak u vrtiću za treće dete. Inače 1975.godine u Boru je rođeno najviše beba, čak 938,a najmanje lani 370.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.