Podrška borskih prosvetnih radnika profesoru Miladinoviću i osuda nasilja

BOR – Povodom događaja koji je 22.oktobra potresao sve Borane, napada na Dragana Miladinovića profesora fizičkog vaspitanja u Tehničkoj školi u Boru, prosvetni radnici grada Bora obratili su se javnosti u znak podrške kolegi i tom prilikom najoštrije osudili ovaj vandalski čin.

U trenucima koji predstavljaju profesionalni izazov za sve prosvetne radnike i kada udružujemo sve snage i resurse u cilju očuvanja zdravlja učenika i obezbeđivanja kvalitetnog obrazovno – vaspitnog rada, duboko smo pogođeni ovakvim dešavanjima i doživljavamo ih kao napad na celokupnu profesiju. Verujemo da će nadležne službe reagovati i adekvatno kazniti odgovorne za ovaj napad. Pružamo punu podršku svim kolegama zaposlenim u Tehničkoj školi“, rekao je Milovan Božović, koordinator rada borskih srednjih škola u ime prosvetnih radnika grada Bora.

Da podsetimo, Dragana Miladinovića palicom je s leđa napao nepoznati maskirani muškarac, na ulazu Tehničke škole u Boru, 22.oktobra, nešto posle 7 časova i pritom mu naneo povredu na nozi. Napadač je nakon toga pobegao, što se jasno vidi i na sigurnosnoj kameri na školskom ulazu. Miladinović je van životne opasnosti i prema rečima ortopedskog hirurga Tomislava Ilića zadržan je u Opštoj bolnici u Boru kako bi se pratilo njegovo stanje.

Motivi napada za sada nisu poznati, a borska policija je nakon jučerašnjeg uviđaja u potrazi za napadačem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.