Podsticaji za nabavku mašina za proizvodnju biljnih kultura

0

SRBIJA,BOR-Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, raspisalo je konkurs za podsticaje za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura u ovoj godini. Subvencije  se odobravaju poljoprivrednicima za nabavku mehanizacije u oblasti ratarstva, voćarstva i povrtarstva. Jedan od uslova za dobijanje subvencija je da je mašina kupljena od početka godine do podnošenja

zahteva.

“Jedan od uslova za nabavku mašina u ratarstvu je da poljoprivredni proizvođač ima do 50 hektara obradive zemlje, a u voćarstvu do pet hektara pod voćkama.Minimalan iznos za koji mogu da konkurišu je 65 hiljada dinara, a maksimalan million i 500 hiljada”, rekla je Slavica Svetozarević, PSSS Negotin.

 Podsticaji iznose 50 odsto vrednosti  investicije bez PDV-a, odnosno 65 odsto  vrednosti na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

 Zahtevi za ostvarivanje prava na subvencije  podnose se od prvog  do 15. juna preko pisarnice republičkih organa uprave u Beogradu, ili poštom na adresu  Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *