Podzemni kontejneri još nisu promenili loše navike građana

ZAJEČAR – Grad Zaječar i Javno komunalno stambeno preduzeće Zaječar postavili su ovog proleća u dva zaječarska naselja 17 podzemnih kontejnera. Ovih dana u planu je i postavljanje još korpi za otpatke u gradu. Istraživali smo da li su novi kontejneri doprineli lepšem izgledu ovih naselja i kako su se odrazili na poslovanje javnog preduzeća.

Od kako su pre dva meseca postavljeni podzemni kontejneri, naselje Kraljevica izgleda mnogo lepše. Nema više starih olupanih, najčešće otvorenih kontejnera ni neprijatnog mirisa koji se širio iz njih.

Zadovoljni su i zaposleni u Javnom komunalnom stambenom preduzeću u Zaječaru koji rade na odvoženju smeća, jer im, kako kažu, novopostavljeni podzemni kontejneri znatno olakšavaju posao.

Postavljanje novih kontejnera u naseljima Kraljevica i Brković Crni donelo je uštede i javnom preduzeću, jer jedan podzemni menja čak četiri nadzemna kontejnera zato što može prihvatiti komunalni otpad u zapremini od tri kubika“, kaže Velibor Ristić, rukovodilac sektora čistoće u JKSP “Zaječar”.

Zahvaljujući podzemnim kontejnerima naselje Kraljevica je sada mnogo čistije. Ipak, novi kontejneri nisu promenili stare navike nekih ljudi, tako da se naseljem i dalje može naleteti na plastičnu kesu, limenu, plastičnu i staklenu ambalažu. Iz tog razloga će narednih dana ovde biti postavljene i dodatne kante za đubre.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *