„Pogled unazad“ Ljiljane Stevanović

MAJDANPEK – Ljiljana Stevanović, učiteljica u penziji, koja je radni vek i umetnički život vezala za Majdanpek, upriličila je za doskorašnje sugrađane promociju monografije i izložbu simboličnog naziva „Pogled unazad“, s obzirom na to da i knjiga i umetnički radovi predstavljaju osvrt na njeno dosadašnje stvaralaštvo.

S obzirom da sam gotovo ceo život provela u Majdanpeku, veoma sam srećna što sam ponovo u svom gradu, jer zaista svaki put kada dođem, ne znam da li se osećam kao gost ili domaćin. Kako već više godina ne živim ovde drago mi je što su večeras na okupu svi meni dragi ljudi za koje sam uz monografiju, koja će biti predstavljena, priredila i postavku mojih radova koje do sad nisu videli“, rekla  je na otvaranju Ljiljana Stevanović, jedna od pokretača međunarodne izložbe „Žene slikari“, manifestacije koja je u umetničkom smislu afirmisala opštinu Majdanpek širom sveta.

Ovo veče u Galeriji Centra za kulturu Majdanpek okupilo je Ljiljanine kolege i prijatelje kojima je umetnost zajednički imenitelj, a za sve ljubitelje likovne umetnosti, koji su propustili otvaranje izložba „Pogled unazad“ otvorena je do 15. juna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *