Pohvala za mere populacione politike

 BOR-Ministar u Vladi Srbije Slavica Đukić Dejanović je pohvalila Opštinu Bor kao dobar primer  politike podrške porodici.  Za  mere populacione politike Opština Bor je u ovoj godini izdvojila 80 miliona dinara, znatno više nego prethodnih.

Najznačajnije mere su  povećana jednokratna pomoć  za prvo, drugo, treće i četvrto dete, finansijska pomoć za nezaposlene porodilje do  prve godine. Za decu do četvrtog razreda biće obezbeđeni besplatni udžbenici, a đaci prvaci će, uz to,dobiti i kompletnu opremu. Iz opštinskog budžeta finanasira se takođe i vantelesna oplodnja“, rekao je član Opštinskog veća Opštine Bor Dobrica Đurić.

U cilju daljeg ekonomskog  jačanja porodice, Opština Bor će takođe  konkurisati i za finansijska sredstva  resornog ministarstva.

U pregovorima smo sa predstavnicima grada Zaječara i Opšine Boljevac da zajednički konurišemo,jer ćemo na taj način dobiti veću finansijsku podršku. Narednih nekoliko dana ćemo odlučiti kako ćemo rasporediti ta sredstva, da li ćemo da uvećamo neke od ovih mera ili ćemo započeti nešto novo“, dodao je Dobrica Đurić.

S obzirom na tešku materijalnu situaciju, velikom broju porodica jednokratna novčana pomoć najviše znači. Takođe, veoma značajna pomoć je i nezaposlenim porodiljama.  Zato je za ove kategorije , po oceni Dobrice Đurića, u narednom  periodu neophodno izdvojiti više  finansijskih sredstava.

{Dailymotion}https://www.dailymotion.com/video/x6k61uh{/Dailymotion}

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.