Pojačana kontrola inspekcija u Boru

BOR – Inspekcija u Boru će u narednom periodu pojačano kontrolisati primenu mera koje je naložio krizni štab, kada je zbog povećanja broja zaraženih virusom Kovid 19 uveo vanrednu situaciju u Boru.

Prema rečima Dragana Štrbca, načelnika Odeljenja za inspekcijske poslove Grada Bora, prvenstveno će se pojačati kontrola nošenja maski u zatvorenom prostoru, najviše u maloprodajnim objektima. Novina je da će u narednom periodu na kontroli sprovođenja mera raditi svi inspekcijski organi i gradski i republički, što znači da će biti više kontrola. Kontrolisan je i rad ugostiteljskih objekata, radnog vremena i broja osoba koje se nalaze u njima. Prošle nedelje zabeležen je jedan slučaj okupljanja većeg broja osoba, zbog čega je sanitarnoj inspekciji podneta prijava, dok prekoračenja radnog vremena nije bilo. U narednom periodu pojačaće se i kontrola nošenja maski u javnom prevozu.

Kako je rečeno na poslednjoj sednici Stručnog operativnog tima u Boru, mere koje su usvojene su sasvim dovoljne za sadašnju epidemiološku situaciju, ali je neophodno njihovo poštovanje i pojačana kontrola primene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *