Pokrenuta procedura licenciranja „Sigurne kuće“ u Boru

0

Sve učestaliji slučajevi nasilja u porodici širom Srbije primorali su nadležne u Gradskoj upravi u Boru da pokrenu proceduru licenciranja, formiranja i postojanja Sigurne kuće u gradu. Konačnu reč daće resorno ministarstvo.  

BOR – Svojevremeno je u Boru postojala Sigurna kuća, kao utočište za žrtve nasilja. S obzirom na to da je njen rad finansiran sredstvima namenskog projekta, sa njegovim okončanjem ona je zatvorena. Na inicijativu nadležnih u lokalnoj samoupravi, pokrenut je postupak da se u okviru delatnosti Centra za socijalni rad licencira usluga socijalne zaštite „Sigurna kuća“ sa pratećim objektom koja će pokrivati područje Timočke krajine. Biće pokrenut i SOS telefon za prijavu nasilja u porodici.

„Važno je i da objekat bude prilagođen, kao i da postoje i kadrovi koji će pružati adekvatnu pomoć i podršku žrtvama nasilja“ napominje Jelena Ristić, direktor Centra za socijalni rad u Boru.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donosi odluku o dodeli licence, a Grad Bor će izdvojiti sredstva za realizaciju. Kako se očekuje, procedura licenciranja ove usluge borskog Centra za socijalni rad bi trebalo da bude završena do kraja tekuće godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *