Policija povećava bezbednosti učenika u školama

0

Načelnik Policijske uprave Bor, potpukovnik Zoran Milijić, obišao je danas policajce koji su na dužnosti u borskim srednjim školama i razgovarao sa predstavnicima školske uprave. Cilj je podizanje bezbednosti učenika na što veći nivo.

BOR – Na početku školske godine, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji, pojačano je prisustvo policajaca, kako bi se povećala bezbednost učenika i sprečili eventualni incidenti. Policajce koji su na dužnosti u srednjim školama danas je obišao načelnik Policijske uprave Bor, potpukovnik Zoran Milijić.

Prema njegovim rečima, izvršena je analiza bezbednosti svih osnovnih i srednjih škola u Boru i održani sastanci sa načelnicima školskih uprava i direktorima škola, na kojima su identifikovane potencijalne opasnosti koje mogu da utiču na bezbednost učenika. Svi policajci koji su raspoređeni u obrazovnim ustanovama dobili su tačne smernice i zadatke, kako bi se one sprečile, a škole su u okviru svojih nadležnosti takođe preduzele propisane mere, naglašava Miljić.

Narednih dana i u osnovnim školama biće organizovan sličan obilazak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *