Policijski čas od 18h

SRBIJA – Vlada Republike Srbije donela je na jučerašnjoj sednici, u skladu sa epidemiološkom situacijom i mišljenjem struke, odluke u vezi sa ublažavanjem određenih mera za sprečavanje širenja koronavirusa. Od danas zabrana kretanja počinje sat vremena kasnije – od 18 časova. Građani stariji od 65 godina moći će da utorkom, petkom i nedeljom izlaze u šetnju u trajanju od pola sata koje odaberu u periodu od 18 časova do jedan sat iza ponoći, najviše 600 metara od mesta stanovanja. Od danas je dozvoljen rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača, kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo. Zelene pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, od danas su ponovo otvorene, uz obaveznu primenu svih mera zaštite.

Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva) i rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance.

Rad i dalje nije dozvoljen u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri i dalje ostaju zatvoreni.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *