“Pomoć samo za “odabrane”!” – istakla na konferenciji za novinare Irena Živković predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Boru.

BOR – Iz budžeta Grada Bora dodeljena je solidarna pomoć u iznosu od 65.710 dinara zameniku i pomoćnicima gradonačelnika i pojedinim članovima Gradskog veća. Sredstva su dodeljena pod obrazloženjem da oni imaju loš materijalni i socijalni status. To je samo još jedna potvrda da je aktuelnoj vlasti u Boru prevashodan lični, a ne opšti interes građana. Pomoć je svakako potrebnija radnicima i njihovim porodicama koji decenijama žive na minimalcu, saopšteno je na konferenciji za novinare Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Boru.

Ti isti ljudi su pre samo nekoliko dana, na poslednjoj sednici Skupštine Grada Bora odbili naše predloge kojima smo pokušali da bar minimalno rasteretimo kućne budžete Borana. Predložili smo da se iz gradskog budžeta finansira nabavka udžbenika za sve đake, prevoz za srednjoškolce, jedan obrok za osnovce”, naglasila je Irena Živković predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Boru.

Nažalost, ovo nije prvi put da gradski čelnici u Boru sebi povećavaju prihode. Naime, po dobijanju statusa grada, 2018. godine jedna od prvih odluka tadašnje vlasti bila je da se povećaju njihove zarade”, istakla je Živković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.