Poplavljeno oko 200 hektara

BOLJEVAC-U Opštini Boljevac tokom juna reka Crni Timok i ostale bujične vode poplavile su oko 200 hektara oranica. U toku je procena štete, nakon što su poljoprivredni proizvođači dostavili neophodnu dokumentaciju o površinama i kulturama na parcelama.

Naši poljoprivredni proizvođači su bili u obavezi da prijave površine koje su bile poplavljene, sa podacima o broju katastarske parcele, površini i kulturi koja se na njoj nalazi. Radimo  na proceni i  te podatke ćemo u narednom periodu da prosledimo nadležnim republičkim organima. Želimo, koliko je moguće, da poljoprivrednim proizvođaćima, kao i ranijih godina, nadoknadimo štetu na neki način“, rekao je predsednik Skupštine opštine Boljevac Slađan Đimiš.

Na osnovu iskustava iz prethodnih, ove godine šteta od poplava se procenjuje na oko pet miliona dinara.

„Uglavnom su poplavljene iste površine. U zavisnosti od padavina pod vodom bude od 200 do 550 hektara“, dodao je Đimiš.

Najveće površine koje su ove godine poplavljene na području Opštine Boljevac su pod ratarskim kulturama, pod kukruzom, a jednim delom pod pšenicom. Đimiš je još dodao da poplave i ovog proleća u boljevačkoj opštini nisu zanemarljive, ali  bilo je godina kada su štete bile i trostruko veće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *