Porast broja registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u Majdanpeku

0

Prema poslednjim podacima u opštini Majdanpek je 1300 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava što je za oko sto više u odnosu na prethodnu godinu. U Fondaciji za lokalni ekonomski razvoj opštine Majdanpek ovo objašnjavaju sve većim podsticajima u poljoprivredi kako lokalnih tako i na nivou Republike.

MAJDANPEK – Prema poslednjim podacima u opštini Majdanpek je 1300 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava što je za oko sto više u odnosu na prethodnu godinu.

U Fondaciji za lokalni ekonomski razvoj opštine Majdanpek ovo objašnjavaju sve većim podsticajima u poljoprivredi kako lokalnih, tako i na nivou Republike.

Konkretno, u opštini Majdanpek tokom prethodne dve godine najviše interesovanja među poljoprivrednicima bilo je za podsticaje u vidu dodele  steonih junica i nabavke novih poljoprivednih mašina i opreme“, kaže Jasmina Stefanović, iz Fondacije za lokalni ekonomski razvoj opštine Majdanpek.

Jedan od uslova za ostvarivanje prava na subvencije je i obnova registracije poljoprivednih gazdinstava, tako da ovih dana predstavnici Fondacije u kancelarijama u Majdanpeku i Donjem Milanovcu, ali i na terenu, po pozivu, pomažu poljoprivrednicima koji nisu u mogućnosti da obnove registraciju u E- agraru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *