Poskupljuje javni prevoz

BOR – Na sednici Skupštine opštine Bor odbornici su doneli odluku o povećanju cene karata u Bortravelovim autobusima. Na taj način, u skladu sa merama štednje, biće smanjena izdvajanja iz opštinske kase Odlukom Skupštine opštine Bor cene prevoza u Bortravelovim autobusima u lokalu i prvoj zoni biće povećana sa 30 na 40 dinara. To je prva mera u cilju smanjenja troškova iz opštinskog budžeta, a u planu je još redukcija broja polazaka na nerentabilnim linijama za tridesetak odsto. 

„Iz budžeta za Bortravel izdvajamo 18 miliona dinara mesečno. Osim povećanjem cene karata troškove moramo da smanjimo i redukcijom broja polazaka. Besmisleno je je da za Fabriku bakarne žice ima 32, Bor dva 40 polazaka“
– kaže predsednik Skupštine opštine Bor Dušan Marković.

Po mišljenju nekih odbornika autobuski saobraćaj ne bi trebalo da poskupi pogotovo u vreme kada su smanjuju plate i penzije. Osim toga i benzin je u poslednjih mesec dana više puta pojeftinio.

„Ovakvom odlukom profitiraće samo taksisti i oni koji na posao idu svojim kolima, a od firme dobijaju pare za autobus. Gube Javna preduzeća, a i Opština Bor neće imati velike koristi, jer će broj putnika sasvim sigurno biti manji“ – kaže Jovica Vasiljević, odbornik SPS-PUPS.

Odgovorni u Bortravelu ovakvu odluku Skupštine opštine Bor nisu hteli da komentarišu, jer kako kažu, još uvek zvanično nisu dobili nikakvo rešenje o poskupljenju.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2dvvyo“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *