Posle pet i po godina ponovo voz od Majdanpeka do Požarevca

0

MAJDANPEK – Od danas ponovo saobraća voz od Zaječara, preko Majdanpeka do Požarevca. Zbog lošeg stanja pruge na deonici od Majdanpeka do Požarevca putnički voz nije saobraćao punih pet i po godina. U novembru prošle godine „Infrastrukture železnice Srbije“ završile su kompletan remont ovog dela pruge, u dužini od 90 kilometara.

Inače, pruga Požarevac – Majdanpek izgrađena je daleke 1938. godine. Tokom prošlogodišnjih remontnih radova, koji su trajali šest meseci, kompletno su zamenjene šine, postavljeni novi pragovi i tucanik.

Prema rečima Bora Markovića, šefa stanice u Majdanpeku, putnici će od 1. do 7. marta, do Požarevca plaćati promotivne karte, uz 90 odsto popusta. Cena redovne karte na ovoj deonici u jednom pravcu iznosi 493 dinara, dok povratna košta 694 dinara i važi 15 dana. Dužina trajanja putovanja savremenom kompozicijom, od Majdanpeka od Požarevca traje dva i po sata, a vreme polaska dva dnevna voza sa majdanpečke železničke stanice su u 8.52 minuta i 17.32 časova.

Osim za putnički saobraćaj, ova pruga je od velikog značaja za istočnu Srbiju i u privrednom smislu, jer je prevoz sirovina i robe železnicom i dalje najisplativiji.

Posle pet i po godina ponovo voz od Majdanpeka do Požarevca, 1.mart 2019. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *