Poslednja sednica SO Majdanpek u starom sazivu

0

MAJDANPEK – U Majdanpeku je održana 26. redovna sednica Skupštine opštine, poslednja u starom sazivu, pred lokalne izbore, zakazane za 2. septembar.

Pored Odluke o završnom računu budžeta za 2017. godinu, odbornici su većinom glasova usvojili i rebalans budžeta za tekuću godinu, prema kojem će deficit od 94,9 miliona biti nadomešten viškom neraspodeljenih sredstava iz prošle godine.

Uz Odluku o proširenim pravima u oblasti socijalne zaštite, saglasnost je data i na programe poslovanja, izveštaje o radu i statute preduzeća i ustanova, čiji je osnivač lokalna samouprava. Usvojena je i Odluka o maksimalnom broju zaposlenih u sistemu lokalne samouprave, iznos boravišne takse, kao i Odluka o funkcionisanju civilne zaštite i formiranju jedinica civilne zaštite na teritoriji majdanpečke opštine.

Iako su na dnevnom redu bile 23 tačke, sednica je završena za nešto manje od sat vremena. Za govornicu je jedino, u nekoliko navrata, izlazio odbornik  Dragan Manojlović, koji je, vezano za Odluku o držanju domaćih životinja, ponovo insistirao na aktivnijem delovanju komunalne inspekcije, dok je diskutujući o Programu poslovanja JKP „Vodovod“ izrazio primedbe na način  (ne)održavanja novog majdanpečkog groblja.

Na predlog Komisije za kadrovska pitanja, na sednici SO Majdanpek , zbog isteka mandata , razrešen je stari i imenovan novi školski odbor OŠ „Branko Perić“, u Rudnoj Glavi, dok je za vršioca dužnosti lica ovlašćenog za zastupanje Fondacije za lokalni ekonomski razvoj , u narednih 12 meseci, ponovo imenovana Jasmina Stefanović.

Na kraju zasedanja, Slaviša Božinović, predsednik  Skupštine, zahvalio je odbornicima na saradnji i konstruktivnom radu, poželevši svima uspeh na predstojećim izborima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *