Potpisan sporazum o otvaranju isturenog odeljenja borske muzičke škole u Boljevcu

BOR – Čelni ljudi Opština Bor i Boljevac potpisali su sporazum o otvaranju područnog odeljenja Muzičke škole Miodrag Vasiljević u Boljevcu. Sporazum je prilika da deca u Boljevcu dobiju adekvatno muzičko obrazovanje, da se uposle novi ljudi, ali i pokazatelj da opštine oba okruga mogu uspešno da sarađuju ne samo na polju obrazovanja, već i u drugim značajnim oblastima, kaže predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

“Treba napomenuti da kroz ovaj sporazum Opštine Bor i Boljevac samo nastavljaju dobru saradnju koju smo imali u prethodnom periodu, kada su u pitanju, pored obrazovanja i oblast kulture, privrede, istorijsko nasleđe, tradicija, jer znamo svi da je istočna Srbija poznata po tome što ima 250 hiljada stanovnika, koji treba da žive zajedno u jednoj celini, da zajedno omogućavamo bolji život našim sugrađanima i samim tim zajedno napredujemo. Uskoro će Bor dobiti i status grada i onda ćemo svi zajedno pored projekta Halovo koji je sada aktuelan za istočnu Srbiju, razgovarati o mnogim drugim projektima unutar naših opština, ali i na regionu”, istakao je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

Inicijativu da borska muzička škola otvori izdvojeno odeljenje u susednoj opštini, Opština Boljevac pokrenula je zbog sve većeg broja dece, koja zbog nemogućnosti školovanja u svom mestu već godinama putuju u Bor radi muzičkog obrazovanja.

Kada je veliki broj roditelja zatražio pomoć lokalne samouprave da se deca školuju van i da im se omogući nadoknada troškova provoza do škole u Boru i kada smo došli do problema, kako da izaberemo kome da pružimo pomoć, shvatili smo da postoji potreba da imamo odeljenje muzičke škole u našoj opštini. Nedavno smo razgovarali i sa ministrom Šarčevićem, prilikom njegove posete Boljevcu, objasnili mu da postoji realna potreba da deca dobiju adekvatno muzičko obrazovanje i dobili načelnu saglasnost za osnivanje odeljenja u Boljevcu. Zatim smo se obratili Muzičkoj školi i lokalnoj samoupravi u Boru i od njih dobili svesrdnu pomoć da realizujemo ovu ideju”, rekao je predsednik Opštine Boljevac Nebojša Marjanović.

Kako je istaknuto prilikom potpisivanja, Sporazum će nakon skupštinskih procedura, biti dostavljen i resornom Ministarstvu na konačnu verifikaciju. Troškove osnivanja i rada područnog odeljenja Muzičke škole Miodrag Vasiljević, snosiće Opština Boljevac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *